Drivy heeft aangekondigd uit te breiden door zijn dienst ook te lanceren in de Britse stad Londen. Het is de bedoeling dat Drivy eind 2018 in alle grote Engelse steden actief is. Drivy verstevigt zo zijn positie als Europese koploper in het autodelen.
Bedrijven in Den Haag die een elektrische deelauto aanbieden krijgen de komende jaren subsidie van de gemeente. Ze ontvangen 500 euro per voertuig per jaar. De regeling geldt tot 2022.
De gemeente Nunspeet heeft 9 november de sleutels in ontvangst genomen van de eerste elektrische dienst- en deelauto. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de Renault Zoë van MyWheels.nl. In de avonduren en het weekend kunnen inwoners en ondernemers de auto gebruiken.
De Noorse stad Bergen heeft de wereldwijde primeur in het toepassen van het beeldmerk van autodelen op straat. Er bestaat een kans dat dit in Noorwegen wordt overgenomen als landelijke richtlijn. Noorwegen is daarmee het eerste land dat het beeldmerk op straat gebruikt. In Nederland is het beeldmerk nog niet zichtbaar op straat. We dagen gemeenten uit om de eerste te zijn om hiermee aan de slag te gaan.
Hyundai is op Ameland een autodeelproject gestart door op het eiland vier deelauto's te plaatsen. Het gaat om twee volledig elektrische auto's en twee hybrideauto’s: de Hyundai IONIQ Electric en IONIQ Hybrid. De deelauto's komen bij twee vakantieparken te staan en kunnen door toeristen gratis worden gebruikt.
Amber Mobility, het Eindhovense platform voor elektrische deelauto's, heeft in een eerste investeringsronde een half miljoen euro opgehaald. Met dit geld wil de start-up komende tijd uitbreiden in grote steden in Nederland, waaronder Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.
Er ligt een schetsontwerp voor de nieuwe Utrechtse stadswijk Merwede. Stadswijk Merwede heeft een autovrij karakter, blijkt uit de plannen. Parkeren gebeurt alleen aan de rand van de wijk, in garages. Auto's verdwijnen daarmee uit het straatbeeld. De focus ligt op voetgangers, fietsen, hoogwaardig openbaar vervoer, autodelen en de aanleg van zogenoemde mobiliteitshubs.
Private Share is een nieuw deelconcept van KAV. Hiermee kunnen alle auto’s, zowel privé als zakelijke, eenvoudig en op professionele wijze worden gedeeld. De eerste particuliere deelnemers hebben zich reeds gemeld.
Vaak zijn plattelandsgebieden probleemgebieden om autodelen te laten slagen. Daarom geeft Autodelen.net praktische suggesties voor lokale overheden om gedeelde mobiliteit in te zetten voor plattelandsgebieden.
Het hebben van een auto is de norm in het bedrijfsleven. Deze ondernemers kozen bewust voor een autoloos bestaan en leggen uit hoe ze dat doen en waarom.
Buurauto+ heeft vandaag de finale van de Smart Mobility Challenge gewonnen. De maatschappelijke relevantie van Buurauto+, dat de overcapaciteit van elektrische deelauto’s benut voor ouderen maakte dat deze winnaar hoog scoorde.
In de leeftijdsklasse 18- tot 30-jarigen is het aantal bezitters van een auto laag, en het loopt zelfs gestaag terug, blijkt uit CBS-cijfers. Minder dan drie op de tien jongeren heeft nog een eigen auto. De jongvolwassen rijbewijsbezitter is nog steeds statusgevoelig en ook dol op voertuigen, zo stelt een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Op zich zouden ook meer jongeren een eigen auto willen, maar het komt gewoon niet goed uit. Voor jongeren is autodelen een goed alternatief.