Buurauto+ wint, samen met Schwung, de finale van de Smart Mobility Challenge. Met de Smart Mobility Challenge 2017 daagden Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg de afgelopen maanden bedrijven uit om met slimme oplossingen te komen op het gebied van mobiliteit en open data. Het doel is om andere organisaties te inspireren om zelf innovatieve projecten uit te voeren, die de regio Utrecht op een groene, gezonde en slimme manier bereikbaar houden.

De maatschappelijke relevantie van Buurauto+, dat de overcapaciteit van elektrische deelauto’s benut voor ouderen maakte dat deze winnaar hoog scoorde.

Uit de 26 aanmeldingen heeft een vakjury in september vijf finalisten gekozen. Gisteren streden zij tijdens het Get Connected Jaarcongres in Amersfoort om de winst. Schwung en Buurauto+ gaan samen met hun opdrachtgevers Gemeente Hilversum en Centraal Beheer met €40.000 aan de slag. Zij zullen hun oplossing voor 1 juli 2018 in een pilot in de praktijk brengen.

Lees hier meer.

Comment