De gemeente Nunspeet heeft 9 november de sleutels in ontvangst genomen van de eerste elektrische dienst- en deelauto. Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de Renault Zoë van autodeelformule MyWheels.nl. In de avonduren en het weekend kunnen inwoners en ondernemers de auto gebruiken.

De gemeente maakt het met de deelauto voor haar inwoners mogelijk om laagdrempelig met elektrische automobiliteit ervaring op te doen. Wie gebruik wil maken van de deelauto, krijgt na online aanmelden, gemakkelijk toegang tot de auto met smartphone of ov-pas. De auto is buiten kantoortijden en in het weekend voor iedereen beschikbaar.

Door elektrisch te rijden zet Nunspeet de CO2-teller op nul. Door te delen is er minder behoefte aan een eigen (tweede) auto, meer ruimte op de weg en in de wijk. Met de komst van de elektrische deelauto is de gemeente een stapje dichter bij het bereiken van hun Duurzaamheidsambitie: In 2050 een klimaat neutrale energievoorziening.

Lees hier meer.

 

Comment