Green deal autodelen: Samen meer bereiken

Op 4 oktober is de Green Deal Autodelen II getekend. De tekst van de deal zal worden gepubliceerd op www.greendeals.nl (Green Deal Autodelen II C-225). Deze deal heeft als doelstelling 700.000 autodelers en 100.000 deelauto's in 2021.
foambord Green Deal Autodelen II - 1310 x 940mm.png

ADVIER

Advier werkt op een innovatieve en vaak onconventionele manier aan de bereikbaarheid van locaties en organisaties. Per opgave mobiliseren we de juiste mensen en disciplines. Betrouwbaarheid, deskundigheid en enthousiasme verenigd in een nuchtere werkwijze kenmerken onze aanpak en medewerkers. De organisatiestructuur is coöperatief: samenwerken met respect voor andermans belangen.

Autodelen
Advier ontwikkelt B2B diensten en oplossingen. Daarnaast adviseert Advier gemeenten, aanbieders en kennisinstellingen over deelmobiliteit. Advier voert o.m. de jaarlijkse monitor autodelen uit en werkt met international organisaties samen in het SHARE-North project.

Contact
Bel Friso Metz
Mail Friso Metz
Terug naar boven

 

 

AUTODELEN.NET

Autodelen.net is het Vlaams Netwerk Autodelen en heeft als doel de ecologische-, sociale en economische voordelen van autodelen te maximaliseren door: 

- De belangen te bundelen van de particuliere autodeelgroepen en autodeelorganisaties
- Autodelen te vertegenwoordigen tegenover (lokale) overheden
- De uitbouw van het algemeen concept autodelen
- Innovatie en pilootprojecten

Contact
Mail Jeffrey Matthijs
Terug naar boven

BOVAG

Info volgt. Terug naar boven.

BUURAUTO

Info volgt.

 

GEMEENTE DEN HAAG

Info volgt. Terug naar boven.

 

 

GEMEENTE ROTTERDAM

Info volgt. Terug naar boven.

 
 

GEMEENTE UTRECHT

Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht en de vierde stad van Nederland naar inwonertal. De gemeente Utrecht bestaat uit de woonplaatsen Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Autodelen
Utrecht is de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner. Met het stimuleren van autodelen is het de bedoeling dat het totale wagenpark in de stad afneemt, schoner wordt, en bewuster wordt gebruikt. We zullen autodelen alleen stimuleren als de deelauto’s minimaal aan de eisen van de milieuzone voldoen, en liefst nog aanzienlijk schoner zijn.

Contact
Mail Sophie Gunnink
Terug naar boven

GEMEENTE ZWOLLE

Info volgt. Terug naar boven

GREENWHEELS

Greenwheels bestaat sinds 1995 en is de grootste aanbieder van stationbased deelauto's in Nederland.

Autodelen
Hoe meer auto’ s er op de weg zijn, hoe meer vervuiling, files,en kosten. Dat is vervelend, voor het milieu en voor de portemonnee. Omdat de leden van Greenwheels hun auto’ s met elkaar delen,belasten zij het milieu een stuk minder. En maken zij minder kosten. Op die manier genieten leden van Greenwheels wel van de voordelen van de auto, maar hebben ze minder last van de nadelen.Zo is een Greenwheels auto een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Een auto om dan weer een bank mee te verhuizen,dan weer een dagje mee uit te gaan met het gezin. 

Terug naar boven

MULTILEASE

Multilease staat voor u klaar. Voor iedere vraag rondom mobiliteit staan onze professionals voor u klaar. Wilt u een nieuwe leaseauto uitzoeken, bent u op zoek naar advies voor het wagenpark of heeft u een vraag over uw bestaande leaseauto? Vraag het ons, wij zorgen voor een advies op maat.  

- Mobiliteitsexpert
- Duidelijkheid
- Maatwerk
- Betrouwbaar

Contact
Bel Eric Jan van Ditzhuijzen
Mail Eric Jan van Ditzhuizen
Terug naar boven

MYWHEELS

MyWheels deelt auto’s. Wij streven ernaar dat elke auto een deelauto is. Of het nu om de auto van de buren gaat, of een deelauto die de hele dag voor je klaarstaat; elke auto kan bijdragen aan een duurzamere en leefbaardere stad, dorp of buurt.

Autodelen
Wij maken autodelen mogelijk via ons online autodeelplatform MyWheels.nl. Daar vinden vraag en aanbod elkaar. Wij bieden onze eigen full-time deelauto’s aan en zorgen ervoor dat particulieren onderling hun auto kunnen delen.  Door samen te werken Centraal Beheer verzekeringen kan iedereen goed verzekerd op weg. 

MyWheels is het enige platform dat alle vormen van autodelen mogelijk maakt, met zowel SmartWheels auto’s (die altijd beschikbaar zijn), en particuliere auto’s.

Tientallen gemeentes gebruiken MyWheels om handen & voeten te geven aan een duurzaam mobiliteitsbeleid. 

Contact
Mail Klaas Kooistra
Terug naar boven

NATUUR & MILIEU

Wij geloven in een mooie, gezonde en duurzame wereld. Waarin mensen leven, werken en ondernemen zonder schade aan natuur en milieu. Waar duurzame keuzes aantrekkelijk zijn. Samen met mensen, bedrijven en overheden maken wij onze wereld beter met een
stap vooruit.

Wij zien een wereld waarin mensen gebruikmaken van onuitputtelijke energiebronnen zoals zon en wind. Kiezen voor slim en schoon vervoer. En genieten van duurzaam, gezond en lekker eten. Wij helpen door duurzaam beleid en door duurzame keuzes gemakkelijk,
leuk en voordelig te maken. Wij overtuigen met onze kennis en argumenten en als het nodig is, laten we onze tanden zien. Zo werken wij met hart en hoofd aan grote klimaat- en milieuwinst.  

Autodelen
Natuur & Milieu is de initiatiefnemer van de Autodeel Award voor gemeenten en heeft in dit kader het afgelopen jaar 30 gemeenten gestimuleerd om aan de slag te gaan met autodelen. 

Natuur & Milieu heeft bij het Autodeel Symposium (i.s.m. CROW/KpVV en het minI&M) een infographic gemaakt van de acht mooiste autodeel-initiatieven van Nederlandse gemeenten. 

Natuur & Milieu organiseert projecten zoals de Testrijders, de Hopper-campagne en de Instapdag om zoveel mogelijk mensen de ervaring te bieden van het autodelen. 

Contact
Mail Yolanda Wagter
Terug naar boven

MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in 2015 en 2018 het initiatief genomen voor de totstandkoming van de GreenDeal Autodelen en is zelf partner. Rijkswaterstaat ondersteunt de uitvoering van de GreenDeal in opdracht van IenW.
 
Autodelen
Het versnellen van de groei van autodelen draagt bij aan een aantal doelen van het ministerie, op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit, duurzame bereikbaarheid, circulaire economie en smart mobility. Ook in het Energieakkoord is de ambitie opgenomen om het aantal deelauto’s versneld te laten groeien.

Contact
Mail Martien Das (RWS) en Arjen Kapteijns
Terug naar boven

SNAPPCAR

SnappCar is het grootste p2p autodeelplatform in Nederland. Bespaar op je vaste kosten, maak een buurtgenoot blij en draag bij aan een betere stad. Via SnappCar is jouw auto volledig-casco verzekerd. SnappCar werkt met Allianz en biedt de beste autodeelverzekering (incl. 24/7 Europese pechhulp) van dit moment. Makkelijk, goed verzekerd en met een goed gevoel je auto delen.

Contact
Pieter

 Terug naar boven.

Vereniging voor Gedeeld Autogebruik

Info volgt. Terug naar boven

WEGO

WeGo is een jong, snelgroeiend bedrijf dat een vooruitstrevende mobiliteitsoplossing biedt: het zakelijk autodelen. WeGo levert een volledig pool- en vlootmanagement om zo een complete mobiliteitsoplossing te bieden voor organisaties en gemeenten. Daarnaast levert WeGo ook autodeelplatformen aan bedrijven, leasemaatschappijen en innovatieve projecten. Het gemak en de snelheid van het autodelen zit in de WeGo app, waarmee de voertuigen gereserveerd en geopend/gesloten worden door de gebruikers. 

Autodelen

Het doel is om het wagenpark te laten krimpen, kosten te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen, wat mogelijk wordt gemaakt door de efficiëntere inzet van voertuigen. Bovendien wilt WeGo iedereen laten zien hoe gemakkelijk en waardevol het autodelen is. 

Contact

Mail Martin Zevenbergen:
Bel: WeGo:

Terug naar boven.