Green deal autodelen: Samen meer bereiken

De Green Deal Autodelen heeft als doel om autodelen te versnellen. Met de Green Deal Autodelen wordt een versnelde invulling gegeven aan de eerdere doelstelling uit het “SER-Energieakkoord voor duurzame groei” over autodelen om in Nederland 2020 100.000 deelauto's met een gemiddeld zeer lage uitstoot te hebben. De Green Deal is op 3 juni 2015 ondertekend door 30 organisaties en op 27 september 2016 kwamen daar nog 12 organisaties bij. Bekijk ook de inspiratiekaart van EZ over deze Green Deal.

De ondertekenaars

Greendeal2.png
 Inspiratiekaart van EZ over de Green Deal Autodelen

Inspiratiekaart van EZ over de Green Deal Autodelen

ADVIER

Advier werkt op een innovatieve en vaak onconventionele manier aan de bereikbaarheid van locaties en organisaties. Per opgave mobiliseren we de juiste mensen en disciplines. Betrouwbaarheid, deskundigheid en enthousiasme verenigd in een nuchtere werkwijze kenmerken onze aanpak en medewerkers. De organisatiestructuur is coöperatief: samenwerken met respect voor andermans belangen.

Autodelen
Advier ontwikkelt B2B diensten en oplossingen. Daarnaast adviseert Advier gemeenten, aanbieders en kennisinstellingen over deelmobiliteit. Advier voert o.m. de jaarlijkse monitor autodelen uit en werkt met international organisaties samen in het SHARE-North project.

Contact
Bel Friso Metz
Mail Friso Metz
Terug naar boven

ALPHA CITY

Info volgt. Terug naar boven

 

ANWB

Info volgt. Terug naar boven

 

AUTODELEN.NET

Autodelen.net is het Vlaams Netwerk Autodelen en heeft als doel de ecologische-, sociale en economische voordelen van autodelen te maximaliseren door: 

- De belangen te bundelen van de particuliere autodeelgroepen en autodeelorganisaties
- Autodelen te vertegenwoordigen tegenover (lokale) overheden
- De uitbouw van het algemeen concept autodelen
- Innovatie en pilootprojecten

Contact
Mail Jeffrey Matthijs
Terug naar boven

BOVAG

Info volgt. Terug naar boven.

BUSINESS LEASE

Info volgt. Terug naar boven.

BUURAUTO

Info volgt.

 

CENTRAAL BEHEER ACHMEA

Info volgt. Terug naar boven.

CLIMATE NEUTRAL GROUP

Info volgt.  Terug naar boven

DE GROENE ZAAK (NU MVO NEDERLAND)

De leden van De Groene Zaak stellen zich ten doel gezamenlijk de transitie naar een duurzame economie en samenleving in de hoogst mogelijke versnelling te realiseren. Zij doen dit door onderling innovatieve businessmodellen te ontwikkelen, belemmeringen in wetgeving en beleid te adresseren en weg te nemen en door wetenschap en bedrijfsleven te verbinden.

Autodelen
Vanuit het Energieakkoord heeft De Groene Zaak zich als doel gesteld om het aantal deelauto’s te vergroten naar 100.000.

Contact
Mail Suzanne Elias
Terug naar boven

EY

Info volgt. Terug naar boven

GEMEENTE AMSTERDAM

Info volgt. Terug naar boven.

GEMEENTE DEN HAAG

Info volgt. Terug naar boven.

GEMEENTE EINDHOVEN

In Eindhoven benaderen we mobiliteit als een service, zoals terug te vinden is in ons mobiliteitsbeleid Eindhoven op weg. Daarbij staat het duurzaam verbinden van mensen en locaties centraal. Autodelen is één van de schakels die daarbij noodzakelijk zijn. 

Contact
Mail Lot van der Giessen
Terug naar boven

 

GEMEENTE NIJMEGEN

Info volgt. Terug naar boven

 

GEMEENTE ROTTERDAM

Info volgt. Terug naar boven.

 

GEMEENTE TILBURG

Info volgt. Terug naar boven

 

GEMEENTE UTRECHT

Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht en de vierde stad van Nederland naar inwonertal. De gemeente Utrecht bestaat uit de woonplaatsen Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Autodelen
Met bijna duizend deelauto’s is Utrecht de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner. Met het stimuleren van autodelen is het de bedoeling dat het totale wagenpark in de stad afneemt, schoner wordt, en bewuster wordt gebruikt. We zullen autodelen alleen stimuleren als de deelauto’s minimaal aan de eisen van de milieuzone voldoen, en liefst nog aanzienlijk schoner zijn.

Contact
Mail Sophie Gunnink
Terug naar boven

GEMEENTE ZWOLLE

Info volgt. Terug naar boven

GREENWHEELS

Greenwheels bestaat sinds 1995 en is de grootste aanbieder van stationbased deelauto's in Nederland.

Autodelen
Hoe meer auto’ s er op de weg zijn, hoe meer vervuiling, files,en kosten. Dat is vervelend, voor het milieu en voor de portemonnee. Omdat de leden van Greenwheels hun auto’ s met elkaar delen,belasten zij het milieu een stuk minder. En maken zij minder kosten. Op die manier genieten leden van Greenwheels wel van de voordelen van de auto, maar hebben ze minder last van de nadelen.Zo is een Greenwheels auto een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Een auto om dan weer een bank mee te verhuizen,dan weer een dagje mee uit te gaan met het gezin. 

Terug naar boven

INSEUR

Info volgt. Terug naar boven.

KYOTOLEASE

Info volgt. Terug naar boven.

MULTILEASE

Multilease staat voor u klaar. Voor iedere vraag rondom mobiliteit staan onze professionals voor u klaar. Wilt u een nieuwe leaseauto uitzoeken, bent u op zoek naar advies voor het wagenpark of heeft u een vraag over uw bestaande leaseauto? Vraag het ons, wij zorgen voor een advies op maat.  

- Mobiliteitsexpert
- Duidelijkheid
- Maatwerk
- Betrouwbaar

Contact
Bel Eric Jan van Ditzhuijzen
Mail Eric Jan van Ditzhuizen
Terug naar boven

MYWHEELS

MyWheels deelt auto’s. Wij streven ernaar dat elke auto een deelauto is. Of het nu om de auto van de buren gaat, of een deelauto die de hele dag voor je klaarstaat; elke auto kan bijdragen aan een duurzamere en leefbaardere stad, dorp of buurt.

Autodelen
Wij maken autodelen mogelijk via ons online autodeelplatform MyWheels.nl. Daar vinden vraag en aanbod elkaar. Wij bieden onze eigen full-time deelauto’s aan en zorgen ervoor dat particulieren onderling hun auto kunnen delen.  Door samen te werken Centraal Beheer verzekeringen kan iedereen goed verzekerd op weg. 

MyWheels is het enige platform dat alle vormen van autodelen mogelijk maakt, met zowel SmartWheels auto’s (die altijd beschikbaar zijn), en particuliere auto’s.

Tientallen gemeentes gebruiken MyWheels om handen & voeten te geven aan een duurzaam mobiliteitsbeleid. 

Contact
Mail Klaas Kooistra
Terug naar boven

NATIONALE NEDERLANDEN

Nationale-Nederlanden behoort met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten tot de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland. Nationale-Nederlanden biedt een compleet assortiment aan producten waaronder verzekeringen, pensioenen, banksparen, sparen, hypotheken, beleggingen en leningen.

Autodelen
Wij zetten ons in voor een veiliger en vitaler Nederland. Daarin past het delen van je auto met anderen uitstekend. Als verzekeraar nemen we daarom concrete stappen om het autodelen te bevorderen.

Contact

Terug naar boven

NATUUR & MILIEU

Wij geloven in een mooie, gezonde en duurzame wereld. Waarin mensen leven, werken en ondernemen zonder schade aan natuur en milieu. Waar duurzame keuzes aantrekkelijk zijn. Samen met mensen, bedrijven en overheden maken wij onze wereld beter met een
stap vooruit.

Wij zien een wereld waarin mensen gebruikmaken van onuitputtelijke energiebronnen zoals zon en wind. Kiezen voor slim en schoon vervoer. En genieten van duurzaam, gezond en lekker eten. Wij helpen door duurzaam beleid en door duurzame keuzes gemakkelijk,
leuk en voordelig te maken. Wij overtuigen met onze kennis en argumenten en als het nodig is, laten we onze tanden zien. Zo werken wij met hart en hoofd aan grote klimaat- en milieuwinst.  

Autodelen
Natuur & Milieu is de initiatiefnemer van de Autodeel Award voor gemeenten en heeft in dit kader het afgelopen jaar 30 gemeenten gestimuleerd om aan de slag te gaan met autodelen. 

Natuur & Milieu heeft bij het Autodeel Symposium (i.s.m. CROW/KpVV en het minI&M) een infographic gemaakt van de acht mooiste autodeel-initiatieven van Nederlandse gemeenten. 

Natuur & Milieu organiseert projecten zoals de Testrijders, de Hopper-campagne en de Instapdag om zoveel mogelijk mensen de ervaring te bieden van het autodelen. 

Contact
Mail Yolanda Wagter
Terug naar boven

NMF/NMU

Info volgt. Terug naar boven.

HET ONDERNEMERSCOLLECTIEF DUURZAME MOBILITEIT

Het OndernemersCollectief Duurzame Mobiliteit is opgericht door een aantal ondernemers die diensten en/of producten aanbieden voor het verbeteren van de bereikbaarheid. De doelstellingen van de vereniging richten zich erop om binnen het vakgebied van haar leden te zorgen voor de ontwikkeling van haar markten om daarmee een krachtige positie in de markt te verwerven. Dit met als doel het ontwikkelen van partnerships met aanpalende (vak) organisaties om zo een partij van belang te worden bij diverse vormen van overleg.

Autodelen
De leden van het OCDM zijn met name partijen met inhoudelijke en praktijk expertise om zakelijk autodelen op de kaart kunnen zetten; via deelplatforms, mobiliteitskaarten, lease, etc

Contact
Mail Monique Verhoef
Terug naar boven

ORDINA

Info volgt. Terug naar boven.

PARKFLYRENT

Bij ParkFlyRent parkeren reizigers hun auto gratis bij het vliegveld. Tijdens hun reis verhuurt ParkFlyRent de auto voor ze aan reizigers zoals zij – volledig verzekerd uiteraard. Bij terugkomst krijgen reizigers hun auto schoon terug, samen met een deel van de huuropbrengst. Zo wint iedereen! Ook zakelijk biedt ParkFlyRent voordeel, bijvoorbeeld door stilstaande leaseauto's tijdelijk in beheer te nemen.

Autodelen
Door auto's te delen zorgt ParkFlyRent ervoor dat de productie van huurauto's overbodig wordt en reizen sociaal, betaalbaar en milieuvriendelijk kan.

Contact
Mail Niels de Greef
Terug naar boven

MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in 2015 mede het initiatief genomen voor de totstandkoming van de GreenDeal Autodelen en is zelf partner. Rijkswaterstaat ondersteunt de uitvoering van de GreenDeal in opdracht van IenM.
 
Autodelen
Het versnellen van de groei van autodelen draagt bij aan een aantal doelen van het ministerie, op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit, duurzame bereikbaarheid en smart mobility. Ook in het Energieakkoord is de ambitie opgenomen om het aantal deelauto’s versneld te laten groeien.

Contact
Mail Marien Das (RWS) en Arjen Kapteijns
Terug naar boven

RITJEWEG

Ritjeweg bestaat uit vrijwilligers voor wie het deelauto landschap onoverzichtelijk werd en hier een oplossing voor hebben gezocht. 

Autodelen
Ritjeweg maakt het aanbod van deelauto’s overzichtelijker. Bezoekers van de site zien gemakkelijk waar er een auto in de buurt staat, wat de kosten zijn op basis van het rijgedrag en hoe deze kosten zich verhouden tot die van een eigen auto.

Contact
Geert-Jan Persoon
Terug naar boven

SHARE2USE

Info volgt. Terug naar boven.

SHARENL

shareNL is een kennis- en netwerkplatofrm voor de deeleconomie Vanuit haar onafhankelijke rol in de ontwikkeling van autodelen was shareNL penvoerder in de formatie van de Green Deal Autodelen en centrale spil gedurende de looptijd. De kennis over (deel)mobiliteit wordt ingezet voor internationaal advieswerk, een jaarlijks congres over autodelen, publicaties en keynotes op internationale evenementen. 

Contact
Mail Ananda Groag Terug naar boven.

SNAPPCAR

SnappCar is het grootste p2p autodeelplatform in Nederland. Bespaar op je vaste kosten, maak een buurtgenoot blij en draag bij aan een betere stad. Via SnappCar is jouw auto volledig-casco verzekerd. SnappCar werkt met Allianz en biedt de beste autodeelverzekering (incl. 24/7 Europese pechhulp) van dit moment. Makkelijk, goed verzekerd en met een goed gevoel je auto delen.

Contact
Pieter

 Terug naar boven.

VGA

Info volgt. Terug naar boven

WEGO

WeGo is een jong, snelgroeiend bedrijf dat een vooruitstrevende mobiliteitsoplossing biedt: het zakelijk autodelen. WeGo levert een volledig pool- en vlootmanagement om zo een complete mobiliteitsoplossing te bieden voor organisaties en gemeenten. Daarnaast levert WeGo ook autodeelplatformen aan bedrijven, leasemaatschappijen en innovatieve projecten. Het gemak en de snelheid van het autodelen zit in de WeGo app, waarmee de voertuigen gereserveerd en geopend/gesloten worden door de gebruikers. 

Autodelen

Het doel is om het wagenpark te laten krimpen, kosten te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen, wat mogelijk wordt gemaakt door de efficiëntere inzet van voertuigen. Bovendien wilt WeGo iedereen laten zien hoe gemakkelijk en waardevol het autodelen is. 

Contact

Mail Martin Zevenbergen:
Bel: WeGo:

Terug naar boven.