Een auto delen via een platform valt niet onder de eigen autoverzekering. Dat is omdat een verzekeraar niet weet welke bestuurders allemaal gebruik gaan maken van de auto. Zij dragen dus een hoger risico. Als je je auto deelt of een auto leent via een platform als Snappcar of MyWheels krijg je er in de meeste gevallen een autoverzekering bij. Die is geldig zolang je de auto leent. Als de lener of huurder schade maakt aan de auto, dan geldt de verzekering van het platform en moet je hier ook de schade melden. Het is dus handig om altijd van tevoren de voorwaarden van het platform door te lezen, zodat je weet waar je wel en niet voor verzekerd bent.

Aanvullende verzekering: pechhulp, inzittendenverzekering en rechtsbijstand

Als je een auto deelt via een platform, dan ben je meestal automatisch verzekerd voor pechhulp. Vaak is in de voorwaarden ook een inzittendenverzekering opgenomen en regels over hoe het zit met de rechten en plichten bij conflicten. Als dat niet het geval is, of als je je auto op eigen initiatief deelt, is het fijn om aanvullend verzekerd te zijn. Een pechhulpverzekering, inzittendenverzekering en een rechtsbijstandsverzekering kunnen handig zijn. 

Autodelen op eigen innitiatief

Leen je je auto een keer uit aan een bekende? Dan is je auto gewoon verzekerd via je autoverzekering. Maar als iemand anders in je auto rijdt en schade maakt, val je wel terug in schadevrije jaren. Daardoor kan de premie van je autoverzekering omhoog gaan en betaal je vaak een eigen risico voor de reparatie van je auto. Vraag je verzekeraar naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over het verzekeren van een deelauto.

 

Comment