De Nationale Autodeel Award 2017 is op 6 december tijdens het symposium Autodelen op weg naar 0-emissie uitgereikt en gewonnen door gemeente Uden. Naast Uden waren de gemeenten Den Haag (vorig jaar de winner), Rotterdam, Utrecht en Wageningen genomineerd. 

De jury prees de coöperatieve aanpak van Uden, omdat de gemeente, de bedrijven en de bewoners betrokken worden bij het deelautoconcept Uden Duurzaam op Weg. Uden is bezig om het wagenpark van de gemeente te delen met bewoners en bedrijven. De jury noemt de aanpak een goed voorbeeld voor andere gemeenten. 

Uden noemt het winnen van de Award een geweldig moment. Jeroen Smarius, voorzitter van de coöperatie, nam de prijs in ontvangst en zegt het prachtig te vinden dat bedrijven en burgers meedenken, met name de coöperatie Area en IBN. Hij belooft dat vanaf 1 januari 2018 alle inwoners van Uden de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van de deelauto's. Tot slot meldt Jeroen dat hij op 1 februari start bij provincie Noord-Brabant en hij heeft zich voorgenomen om het deelautoconcept Uden Brabantbreed uit te rollen.

Comment