Deze week is SharePlanet officieel live gegaan! Via SharePlanet beschik je direct over een bijzondere auto, een avontuurlijke camper of een snelle motor. Waarom zelf alles kopen terwijl je ook gemakkelijk en voordelig gebruik kunt maken van andermans eigendommen? Direct toegang hebben tot alles wat je hartje begeert, zonder dat je zelf eigenaar bent van dit alles. Wel de lusten, maar niet de vaste lasten! SharePlanet maakt dit allemaal mogelijk. Via één platform kan je Veilig, Vertrouwd en Verzekerd verschillende eigendommen delen met anderen.

‘Delen’ is het nieuwe ‘bezit’. In de toekomst zullen mensen steeds meer gaan delen. Dit blijkt uit vele internationale onderzoeken. Vooral de jonge generatie is opgegroeid met delen. Delen zit in hun DNA. SharePlanet voorziet dat het delen in de toekomst alleen maar toe zal nemen en anticipeert hierop door alle deelvoertuigen samen te brengen op één plek. SharePlanet begint nu eerst met het delen van motorvoertuigen en heeft de ambitie om eind 2017 ruim 1.000 voertuigen op het platform te delen. De middellange termijn ambitie van SharePlanet is om in 2021 ruim 10.000 deelvoertuigen op het platform te hebben.  

SharePlanet heeft als ultieme missie om onze planeet te beschermen tegen ongebreidelde massaproductie. Door slimmer te delen, zal de massaproductie verminderd worden. Uit onderzoek blijkt dat auto’s gemiddeld 23 uur van de 24 uur stilstaan. Motoren, campers en caravans staan nog veel vaker stil. Dit is zonde van onze schaarse grondstoffen en belastend voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat 1 deelauto ongeveer 10 auto’s vervangt. Mensen die auto’s delen, rijden gemiddeld 20% minder dan autobezitters. Minder voertuigen leidt op termijn ook tot ‘voertuigluwe straten’. SharePlanet is met verschillende steden in gesprek om in de nabije toekomst zogenoemde ‘Droomstraten’ te realiseren. Bewoners maken in dat geval in onderling overleg straten ‘voertuigluw’ en meer ruimte voor groen, ontmoeting en samenleven. Zo hoopt SharePlanet een bijdrage te leveren aan leefbare en klimaatneutrale steden.

SharePlanet nodigt eigenaren van auto’s, campers, motoren en caravans van harte uit om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die SharePlanet biedt. De voordelen zijn:

·       Extra zakcentje verdienen

·       Bijdrage leveren aan een betere planeet

·       Vertrouwd, Verzekerd en Veilig een voertuig verhuren

·       Nieuwe mensen leren kennen

Huurders hebben ook duidelijk voordelen. Zij hebben niet de vaste lasten, maar hebben wel direct toegang tot voertuigen op momenten dat zij deze nodig hebben. Daarnaast is het huren van een voertuig via een deelplatform tot wel 40% goedkoper dan bij traditionele verhuurbedrijven.

SharePlanet is gevestigd in het Groothandelsgebouw in Rotterdam en heeft inmiddels contracten afgesloten met een bekende verzekeraar, een internationale pechhulpdienst, landelijke brancheorganisaties (voor auto, motor, camper, caravans), diverse specialistische verhuurbedrijven en enkele investeerders.

Lees meer

 

Comment