Projectontwikkelaar BPD start op Zeeburgereiland in Amsterdam een proef met het delen van elektrische auto’s door bewoners van een nieuw appartementencomplex. De projectontwikkelaar gaat vier 100 procent elektrische BMW i3’s beschikbaar stellen voor bewoners van appartementencomplex Blok 26 op Zeeburgereiland.

“BMW en BPD zetten de elektrische deelauto’s in om een duurzaam, betekenisvol alternatief te bieden voor mensen die graag mobiel willen zijn maar geen auto hoeven te bezitten. Ook draagt dit bij aan een lagere parkeernorm in bebouwd, stedelijk gebied – zoals in de hoofdstad”, leggen BPD en de Duitse autofabrikant uit.

Auto reserveren via de cloud

De bewoners kunnen de auto’s delen door gebruik te maken van een cloud-oplossing waarmee ze het gebruik van de auto’s kunnen inzien en inplannen. De auto’s staan op een eigen parkeerplek binnen de parkeergarage van het blok. Laadpalen zijn aanwezig.

Het appartementencomplex, dat door BPD wordt ontwikkeld, vormt volgens de ontwikkelaar een “belangrijke omgeving voor de inzet van allerlei deeleconomie-initiatieven op het gebied van ruimte, werk, kennis, voedsel, ontspanning en mobiliteit”.

Het autogebruik en de parkeerbehoefte bij woningen is in het stedelijk gebied aan het veranderen. De beschikking hebben over een auto lijkt belangrijker te worden dan het eigendom, stelt BPD. Dit komt mede door de oplopende kosten van het autogebruik binnen de stad.

BPD denkt alvast na over een volgend concept met autodelen. Het nog te ontwikkelen Holon House beschikt alleen over parkeerplekken voor deelauto’s.

Bron: Cobouw

Comment