Landelijk autodeelplatform MyWheels introduceert de dienst MyWheels Open, waarmee autobezitters hun auto kunnen uitrusten met een boordcomputer voor verhuur. Dit is een - door technologie mogelijk gemaakte - doorbraak, die ervoor zorgt dat ook particuliere deelauto's 24 uur per dag toegankelijk worden, zonder tussenkomst van de verhuurder. De auto is namelijk direct te openen en te betalen via de smartphone. 

MyWheels Open is een belangrijke stap in het verder laten groeien van particulier autodelen. MyWheels, een social enterprise zonder winstoogmerk, zet daarom vol in op nieuwe technologie om het voor autobezitters nog makkelijker te maken om hun auto te delen.

Directeur Karina Tiekstra: “Autodelen is een belangrijk deel van het antwoord op de huidige klimaat- en mobiliteitsvraagstukken. Met MyWheels Open zorgen we ervoor dat particuliere auto’s 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn voor huurders.  Onze missie is het aantal auto’s in Nederland terugbrengen van 8 naar 1 miljoen, daarmee het verlagen van CO2 uitstoot en vergroten van leefbaarheid.”

Op 13 mei start de inschrijving voor de eerste 25 auto’s die gebruik mogen gaan maken van deze mogelijkheid. De lancering vind plaats op het ‘Make the world great again festival’ bij duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam. 

Voor een vast bedrag per maand (€ 29,-) wordt een boordcomputer in de auto gebouwd. De auto kan via de smartphone gereserveerd, geopend en afgerekend worden. Inschrijven kan via de website. MyWheels maakt autodelen hiermee nóg toegankelijk en geeft hiermee een nieuwe impuls aan autodelen.

Meer informatie 

 

 

Comment