In de loop van 2018 start Athlon in Zwolle met een Car2Use-autodeelproject voor twee doelgroepen; bewoners en kantoorpersoneel. Daarbij kunnen maximaal tweehonderd mensen gezamenlijk gebruikmaken van deelauto's. Uniek aan dit project is de combinatie van zakelijk en particulier autodelen. 

Het deelautoproject gaat volgend jaar van start in Zwolle bij de vroegere bejaarden- en studentenflat Nieuwe Haven en de plaatselijke vestiging van de Rabobank. Er komen 64 woningen, met 25 sociale huurappartementen.

De toekomstige bewoners hebben de beschikking over deelauto’s. Dat zullen er zeven zijn; waarschijnlijk twee BMW’s op de parkeerplaats van de bank en vijf Peugeots bij de appartementsbewoners voor de deur.  Niettemin zijn de auto’s door iedereen te gebruiken. Er komt een app met een beschermd account waarmee auto’s zijn te reserveren. Een abonnement is er niet, in plaats daarvan wordt er betaald voor gebruik.

Volgens commercieel directeur Niels van Hogen van Athlon is het een enorm leerproject. Hoe de auto’s gebruikt zullen worden valt maar nauwelijks in te schatten. Er wordt ingezet op een totale gebruikersgroep van 200 personen.

Comment