SnappCar, NS en Uber gaan samenwerken en creëren de #DitchYourKeys-campagne, waarbij mensen worden uitgedaagd hun autosleutel in te leveren en de auto een week te laten staan. De campagne moet inwoners uit Amsterdam een goed alternatief bieden voor het hebben van een eigen auto. Deelnemers krijgen van 15 tot 22 september een NS Business Card met een breed pakket aan diensten en een persoonlijk budget van Uber en SnappCar.

Uit onderzoek van ORB onder inwoners van Amsterdam blijkt dat 68 procent van de Amsterdammers mobilty apps als alternatief ziet voor eigen autobezit. 51 Procent van de inwoners die meer dan één auto bezit zegt het zelfs met één auto te kunnen doen als ze makkelijker kunnen reizen met apps in combinatie met betrouwbaar openbaar vervoer. 

De samenwerking

NS, SnappCar en Uber komen samen in actie door deel te nemen aan de European Mobility Week. Inwoners uit Amsterdam worden uitgedaagd om een week lang alleen gebruik te maken van mobility apps en openbaar vervoer. Deelnemers die op 15 september hun autosleutel inleveren, krijgen in ruil hiervoor een tegoed voor de apps Uber en SnappCar. Daarnaast ontvangen zij een NS Business Card waarmee ze toegang hebben tot al het openbaar vervoer en deur-tot-deurdiensten zoals Greenwheels en de OV-fiets. Aan het einde van de week worden deelnemers gevraagd deel te nemen aan een focusgroep om hun ervaringen te delen.

Meer informatie over #DitchYourKeys is hier te vinden.

Comment