Een auto bezitten wordt steeds minder populair en autodelen het nieuwe normaal. In 2025 vindt nog maar de helft van de automobilisten het nodig om zelf eigenaar te zijn van een auto blijkt uit nieuw onderzoek van KPMG. 

In januari lanceerde KPMG de 19de Global Automotive Executive Survey (GAES). Voor deze editie werden wereldwijd bijna 1000 leidinggevenden uit de automobielindustrie en bijna 2.500 consumenten geïnterviewd over hoe zij de auto-industrie in de toekomst zien evolueren. De focus evolueert naar flexibele mobiliteit in plaats van autobezit, waarbij de Total Cost of Ownership en de toenemende urbanisatie één van de belangrijkste drijfveren is. Mobiliteitsexpert Frank Vancamp: “De auto wordt minder en minder een statussymbool. 55% van de consumenten zou aangeven hun auto te willen opgeven als er alternatieven voorhanden zijn, aldus GAES”. Autodelen zit daarom al enkele jaren in de lift, ook in Nederland. 

Klik hier om het volledige onderzoek te lezen.

Comment