Vandaag start OnzeAuto een landelijk platform waarmee op grote schaal elektrische auto’s kunnen worden gedeeld. Via OnzeAuto kunnen particulieren en ondernemers één of meerdere volledig elektrische auto’s leasen en deze vervolgens delen met een kring van bekenden, die in de buurt wonen of werken. Het reserveren, rijden en verrekenen wordt ondersteund met een handige app op de smartphone. Het aanbod is breed, van Smart ForTwo tot een BMWi3, met bijbehorende laadvoorziening. 

Geïnteresseerden kunnen via de site bekenden uitnodigen om te delen. De kosten per gebruiker worden in beeld gebracht en op basis daarvan kan men overgaan tot het aanvragen van een offerte.

Door het delen van elektrische auto’s te faciliteren wil OnzeAuto een belangrijke bijdrage leveren aan de adoptie van elektrische auto’s in Nederland. Het delen van deze auto’s kan de kosten sterk verlagen, en maakt daarmee elektrisch rijden betaalbaar. Daarnaast draagt het delen van een elektrische auto bij aan het milieu, ook doordat hiermee 5 tot 8 brandstofauto’s vervangen kunnen worden. Dat verlicht tegelijk ook de parkeerdruk in woonwijken. Gesteund door ambities op provinciaal en landelijk niveau zal OnzeAuto het delen van elektrische auto’s voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken, op straat- en wijkniveau, voor wooncomplexen en in bedrijfsomgevingen, zowel in stadswijken als plattelandsgemeenten.

Achter het initiatief zitten Marcel Kloprogge en Otto Smit, die eerder in Helvoirt, in samenwerking met de lokale energie coöperatie Duurzame Energie Haaren, BMW en Provincie Noord-Brabant een deelauto concept neerzetten. OnzeAuto werkt met LeasePlan voor de auto's, Ecotap voor de laadvoorziening en WeGo voor de ontwikkeling en het beheer van hardware en software om de auto te kunnen delen, 

Meer informatie 

 

Comment