Er wordt veel gespeculeerd over een merger van de meest bekende autodeel initiatieven wereldwijd: car2go en DriveNow. De speculaties begonnen ruim een jaar geleden. De aanname hierbij is dat BMW en Daimler krachten bundelen in autodelen om samen sterker te staan tegen de grote taxi reuzen als Uber, Lyft en Did in China met het ook op de zelfrijdende auto die het hele speelveld zal veranderen. Car2Go bestaat al sinds 2008 en DriveNow sinds 2011. Beide merken zouden hun eigen naam behouden en middelen delen waar mogelijk. Hierbij wordt ook de parkeerapp van BMW ParkNow vaak genoemd.

DriveNow was een joint venture tussen BMW en verhuurbedrijf Sixt en is actief in 9 steden in Europa. Car2go van Daimler had Europcar als aandeelhouder en is actief in 26 steden wereldwijd. 

Op 1 maart kondigde Daimler aan dat ze Europcar uitkochten. De 25% aandelen die Europcar nog had gingen over naar Daimler. Eind januari kocht BMW partner Sixt uit om volledig eigenaar te worden van DriveNow. Beide stappen worden gezien als voorbereidingen om het lang verwachte huwelijk tussen de twee autodeel giganten te bezegelen. 

De merken zelf gaan niet in op de geruchten, zij geven aan dat het speculaties zijn. Zowel BMW als Daimler investeren zwaar in 'mobility serives'. Ook Europcar en Sixt timmeren hard aan de weg. Europcar bedankt BMW en zegt dat de geleerde lessen het meest waardevolle onderdeel van de samenwerking waren: 

“We want to thank the Daimler Group for our longstanding partnership since 2012 within car2go Europe,” Caroline Parot, Europcar CEO, said in a statement. “This investment has taught us a great deal about car sharing and the acquired knowledge will be most valuable to us.”

We volgen het geflirt op de voet en zijn benieuwd naar de ontwikkelingen!

 

 

Comment