In de Arnhemse wijk Alteveer/'t Cranevelt kunnen bewoners sinds 9 september kennismaken met duurzame mobiliteit. Dat kunnen zij op verschillende manieren doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een e-bike, e-bakfiets of deelauto uitproberen. Door gebruik te maken van de duurzame alternatieven voor het privéautorijden, sparen de bewoners voor een beloning voor de wijk. 

Het project is een initiatief van de Wijkraad en de gemeente Arnhem en loopt tot eind 2017. De actie moet leiden tot minder spitsverkeer op de drukke Apeldoornseweg. Daarnaast moet het bijdragen aan een meer leefbare en duurzame wijk. 

Wijkbewoners kunnen een gratis proefrit maken in een deelauto. Ook worden ze gestimuleerd om hun eigen auto te delen met de buren, via de reeds bestaande autodeelplatforms Greenwheels, Mywheels en Snappcar. Tot slot leeft de wens om enkele deelauto's op zonne-energie te realiseren. Hiervoor wordt het voorbeeld van We Drive Solar gevolgd. 

Lees hier meer.

Comment