SnappCar heeft autodeelplatform Tamyca overgenomen en gaat zich daarmee op de Duitse markt begeven. Door de overname groeit SnappCar naar 400.000 gebruikers in Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland. Duitsland is een interessante markt voor SnappCar vanwege het aantal grootstedelijke gebieden. 

In juni, toen autoverhuurbedrijf Europcar een belang van 20 procent nam, had topman Victor van Tol al aangekondigd dat ze dit jaar nieuwe markten zouden betreden. Hoewel het autobezit onder Duitsers groter is dan onder Nederlanders, denkt SnappCar flink te kunnen groeien in grootstedelijke gebieden als Berlijn, Hamburg en het Ruhrgebied. Het bedrijf wil onder andere groeien op de Duitse markt door technologische innovaties. Een voorbeeld hiervan is keyless technologie, waarmee het mogelijk wordt om vanuit de SnappCar-app een deelauto zonder sleutel te openen.

Waar de klassiek autodeelbedrijven zelf de auto’s aanschaffen, richt SnappCar zich op betaald autodelen tussen particulieren in hun eigen auto. Volgens SnappCar zijn er al meer dan genoeg auto’s en het wil het aantal auto’s in Europa juist verminderen. Het streeft naar een reductie van 500.000 auto’s in Europa in 2022.

Het voordeel van de overname voor de Duitse autodelers is de verruiming van de verzekeringsmogelijkheden. Via Tamyca konden zij maar voor maximaal negentig dagen verzekeren. SnappCar kent deze restricties niet. 

Wat de overname van Tamyca SnappCar heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

 

Comment