Het nieuwe Duitse autodeelplatform Turo heeft er een strategische partner bij: Daimler. Daimler geeft het eigen autodeelplatform, Croove, ter overname aan Turo. Daarnaast investeert Daimler samen met het Zuid-Koreaanse SK Holdings 92 miljoen dollar in Turo.

De investering van Daimler is uniek vanwege de overname van Croove door Turo. Croove is in december 2016 gelanceerd in Duitsland. Het was het deelautoplatform van Daimler. Het model van Croove is vergelijkbaar met dat van Turo. In het model kan iedereen peer-to-peer een auto huren of verhuren. 

Zowel Croove als Turo zijn dus peer-to-peerconcepten. De startup Turo heeft met reeds 4 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten. Aangezien Turo nu voet aan de grond wil krijgen in Europa hebben de bedrijven beslist om samen te gaan. Doordat Turo het Duitse Croove opneemt krijgt het inzage in z’n gebruikersdata. Deze gegevens zullen Turo helpen om in 2018 z’n deelauto-service op te starten in Duitsland.

De details over hoe de overname zal plaatsvinden, moeten nog uitgewerkt worden. Het is niet de bedoeling dat beide platformen voor lange tijd naast elkaar bestaan. Turo zou het platform op het korte termijn in Duitsland willen lanceren als vervanging van Croove.

Lees hier meer over de overname.

Comment