ParkFlyRent start een crowdfunding campagne via het Symbid platform om verdere expansie te financieren. Binnen 1 week is reeds meer dan €80.000 geïnvesteerd. “Met deze crowdfunding kan iedereen meehelpen om de ParkFlyRent missie 'maak reizen betaalbaar, sociaal en duurzaam' werkelijkheid te laten worden. Eerst in Nederland, en dan daarbuiten”, aldus oprichter & CEO Niels de Greef. Door de toenemende populariteit van de deelauto zet ParkFlyRent, ook wel de AirBnB voor parkeren genoemd, de miljardenmarkten voor parkeren en autoverhuur bij het vliegveld op haar kop. In slechts 3 jaar is ParkFlyRent uitgegroeid tot een gewaardeerd en steeds sneller groeiend autodeelplatform bij Schiphol en Eindhoven Airport.

Vliegveld systeem in Nederland: efficiënt noch duurzaam

Steeds meer mensen realiseren zich: het vliegveld systeem in Nederland en daarbuiten is efficiënt noch duurzaam. Terwijl er alleen bij Schiphol al ruim 22.000 auto's geparkeerd zijn door reizigers* tegen inrijtarieven van €60 per week**, worden er elk jaar weer duizenden huurauto's nieuw geproduceerd en tegen stevige tarieven verhuurd aan inkomende reizigers om hen van vervoer te voorzien. Omdat de helft van de totale CO2 emissies van de levensduur van een personenauto wordt veroorzaakt door de productie***, is dat efficiënt noch duurzaam. Daarom zijn de miljardenmarkten voor parkeren en autoverhuur bij het vliegveld rijp voor disruptie door de deelauto.

Autodelen op vliegveld valt in de smaak

ParkFlyRent richt zich op de deeleconomie: de reiziger meldt zich aan op de website www.parkflyrent.nl voor een gratis parkeerplek. De auto kan vervolgens worden gehuurd door een andere reiziger tegen ongeveer 25% lagere tarieven dan de traditionele autoverhuurders zoals Hertz, Avis en Europcar. De autobezitter deelt mee in de verhuuropbrengst, krijgt sowieso een schoongemaakte auto bij terugkomst en is volledig verzekerd tijdens de verhuur.

ParkFlyRent is in 3 jaar uitgegroeid naar een deelautoplatform actief op Schiphol en Eindhoven Airport waar gebruikers erg enthousiast over zijn. Zo krijgen we gemiddeld 8,5 van onze gebruikers op Trustpilot, 4,6 sterren op Facebook (van de maximale 5) en is ook de Consumentenbond zeer positief.

ParkFlyRent groeit steeds sneller en is klaar voor expansie

Over de eerste 4 maanden van 2017 hebben ruim 2x zoveel mensen zich aangemeld voor een gratis parkeerplaats in vergelijking met 2016. En in de maanden maart en april zelfs 3x zoveel. “Wij merken dat reizigers klaar zijn om reizen duurzamer en socialer te maken door te delen en zo het dure parkeren en autohuren vaarwel te zeggen”, aldus oprichter & CEO Niels de Greef. “Wij zijn nu klaar om deze markten, die miljarden euro's waard zijn, flink op zijn kop te zetten met de deelauto: eerst in Nederland, daarna in Denemarken en vervolgens in 2022 bij alle grote vliegvelden in Europa”.

Wat zijn de investeringsplannen?

“We willen onze huidige vestigingen Schiphol en Eindhoven Airport snel opschalen in volume, zodat we snel klaar zijn voor internationale uitrol en we winstgevend kunnen worden”, verteld co-founder & CMO Jochem de Boer. Dat gaan we doen door:

  • De bekendheid van het autodelen op het vliegveld te vergroten door nieuwe doelgroepen aan te spreken;
  • B2B partnerships te realiseren, vooral met reisbranchegerelateerde bedrijven (zoals luchtvaartmaatschappijen) en autoleasebedrijven;
  • Bezettingsgraad van de verhuurauto's optimaliseren door een automatische koppeling tussen ons IT-systeem en de internationale verhuurkanalen.


Hoe werkt dat, crowdfunden?

Om deze expansie te financieren gaat ParkFlyRent een crowdfunding campagne beginnen via crowdfundingplatform Symbid: ook aandeelhouder worden van ons bedrijf en zo meeprofiteren van de groei. We zijn op zoek naar tenminste €150.000: na 1 week is reeds meer dan €80.000 toegezegd.

We gaan een converteerbare lening uitgeven, dat werkt zo:

  • Je leent geld aan ParkFlyRent B.V. gedurende vijf jaar. Hoeveel je wilt uitlenen bepaal je zelf;
  • Je verstrekt een lening aan een startup die nog geen winst maakt en loopt dus meer risico dan bij een conventionele lening;
  • In ruil daarvoor krijg je 7% rente per jaar, en is de lening converteerbaar: als er een andere investeerder instapt voor minimaal € 100.000 in de jaren na de crowdfunding, heb je het recht je leningbedrag plus rente om te zetten in aandelen, tegen een vastgestelde conversiekorting;

Via deze link kom je meteen bij onze campagne en kun je direct investeren.

 

Bronnen:

*opgave van Schiphol: http://www.schipholjunior.nl/schiphol-hoe-werkt-dat/schiphol-mainport.html

**Onderzoek door vliegveldinfo.nl: https://www.vliegveldinfo.nl/parkeren/lenterapport-2017/

*** The Guardian: https://www.theguardian.com/environment/green-living-blog/2010/sep/23/carbon-footprint-new-car

Comment