Als je een auto leent van familie of vrienden, kan dit nu ook verzekerd. Nationale Nederlanden lanceert vandaag een pilot met een tijdelijke autoverzekering. Daarmee verzeker je niet alleen de auto maar ook je vriendschap, aldus NN. De autobezitter behoud zijn no-claim korting. 

Simpel
De ‘autolener’ zet de Gappie-app aan tijdens de periode van het lenen van de auto. Ter plekke wordt een autoverzekering op de geleende auto afgesloten en deze verzekering wordt per uur betaald. Als de autolener schade rijdt, neemt Gappie de schadeafhandeling over zonder de verzekering en no-claim van de eigenaar aan te spreken en de eigenaar krijgt, als dat nodig is, vervangend vervoer. Hoe langer je rijdt, hoe voordeliger. Het starttarief voor het eerste uur is € 5,- en daarna € 1 per uur met een max van € 15, - per dag.

Green Deal
Sander Kernkamp, directielid van Nationale-Nederlanden, zegt dat zijn organisatie in het najaar van 2016 de Green Deal Autodelen heeft ondertekend. ‘Met deze overeenkomst zetten we ons, samen met andere partijen, in om het gebruik van deelauto’s in Nederland te bevorderen. De doelstelling voor 2018 is honderdduizend deelauto’s te realiseren. Als verzekeraar houden wij om die reden nu onze huidige polisvoorwaarden tegen het licht zodat auto’s straks ook verzekerd zijn als deze verhuurd worden via deelservices.’ Gappie is het volgende initiatief in het stimuleren van autodelen, volgens Kernkamp.

Stoer
De meeste verzekeraars zijn nogal behoudend en dus niet of nauwelijks actief in de deeleconomie, zij kijken liever eerst de kat uit de boom, Nationale Nederlanden loopt hiermee dus voor de troepen uit en dat is een mooie ontwikkeling.

 

Comment