Er is de afgelopen tijd veel gespeculeerd over een merger van de meest bekende autodeel initiatieven wereldwijd: car2go (Daimler) en DriveNow (BMW). Nu is de kogel (of zullen we deelauto zeggen) door de kerk: moederbedrijven Daimler en BMW gaan nauw samenwerken. Ze vormen daarmee een joint venture, waarin de car sharing services van beide bedrijven worden verenigd. 

Car2go & DriveNow laten via een e-mail aan de leden weten dat:

'We zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten jou een free-floating car sharing service kunnen bieden die nog groter en beter is dan nu, met nog meer keuze in automodellen.'

De twee partners hebben gezamenlijk 20.000 deelauto's in 31 steden wereldwijd. De twee moederbedrijven willen hiermee marktleider worden op het gebied van mobiliteitsdiensten zoals autodelen. Ook worden de krachten gebundeld om de ontwikkeling van mobiliteit-apps te versnellen. 

Gelukkig getrouwd zijn beide partijen: 'Wij zijn in ieder geval erg enthousiast en hopen natuurlijk dat jij dat ook bent.' Hoe lang de wittebroodsweken zullen duren hangt af van de Autoriteit Consument en Markt. 

Comment