Automotive Management vraagt zich af of de focus in de toekomst van lease op vlootbeheer blijft liggen of verschuift naar mobiity as a service en andere alternatieve vervoermiddelen. Elke leasemaatschappij kijkt anders naar de toekomst, maar delen in ieder geval dat ze in de basis uitgaan van een veranderende behoefte van de afnemers. Of dit nou is op het gebied van autobeheer of breder op het gebied van mobiliteit voor alle medewerkers.

De nieuwe ceo van LeasePlan Tex Gunning vertelde onlangs in een interview dat we niet hoeven te rekenen op nieuwe mobiliteitsconcepten van de grootste leasemaatschappij van Europa, maar dat het vlootbeheer voor grootzakelijke klanten het belangrijkste speerpunt blijft.

Ook bij Arval lijkt de auto nog lang niet afgedaan; volgens commercieel directeur Matthijs Wouters is er wel een verschuiving gaande van leasing naar autodelen. “Ten opzichte van 2014 reden er bij Arval in het eerste kwartaal van 2017 drie keer zoveel deelauto’s in het wagenpark”, zegt hij. “Uit een onderzoek dat het Corporate Vehicle Observatory jaarlijks voor ons uitvoert blijkt dat bij bedrijven met een wagenpark van meer dan 50 auto’s al 42 procent gebruikmaakt van deelauto’s en nog eens 9 procent verwacht dat binnen 3 jaar te gaan doen.” Enige nuancering is natuurlijk op zijn plaats: het onderzoek werd verricht om Arval Car Sharing, voorheen Arval Wisselwagen, extra onder de aandacht te brengen.

Athlon zet juist wel in op andere vervoersvormen, bijvoorbeeld met de nieuwe app Milo die helpt met het plannen en mobiel betalen van zakelijke mobiliteit. .

Lees volledige artikel

Comment