Het Groot Handelsgebouw is het eerste Rotterdamse bedrijfsverzamelgebouw met een eigen deelauto. De deelauto is een initiatief van het in september 2016 gestarte Hoppa Carsharing. De deelauto is per direct beschikbaar voor de huurders van het Groot Handelsgebouw en te reserveren en ontgrendelen met een mobiele app. 

De deelauto van het Groot Handelsgebouw past in de algehele trend in zowel de particuliere als zakelijke markt naar mobiliteit als service. De auto staat geparkeerd op het binnenterrein van het Groot Handelsgebouw en is 24 uur per dag en 7 dagen per week te gebruiken. Dit is een eerste stap naar een uitgebreider aanbod met mogelijk meerdere elektrische deelauto’s. “Nieuwe vormen van vervoer worden steeds verder ontwikkeld. Flexibiliteit in mobiliteit blijkt steeds belangrijker en daar spelen wij graag op in,” aldus Marius Meurs, directeur van het Groot Handelsgebouw. Het Groot Handelsgebouw is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland en daarom past een gedeeld wagenpark goed bij de filosofie van het delen van kantoorfaciliteiten. 

“Wij streven ernaar dat autodelen gemakkelijker wordt dan autobezit. Autorijden wordt zo voor iedereen voordeliger. Uiteindelijk staat er minder blik op straat. Dit betekent dat er meer ruimte over blijft voor gebouwen, terrasjes en speeltuinen”, aldus Nikie Sie, mede-eigenaar van Hoppa Carsharing.

Autodelen heeft de afgelopen jaren geleid tot 13% minder CO2 uitstoot onder autodelers, 30% minder autobezit onder autodelers en 120.000 m2 (KiM 2015) aan ruimtebesparing. Nieuwe vastgoedprojecten in binnensteden integreren steeds vaker gedeelde mobiliteit in hun aanbod. Hoe beter mobiliteit wordt gefaciliteerd hoe lager de behoefte aan een eigen auto wordt.

Meer informatie: http://www.hoppacarsharing.nl/ghg.html

 

Comment