Greenwheels timmert hard aan de weg. Het afgelopen jaar steeg het aantal leden met 43 procent. Het bedrijf ondergaat een metamorfose met een nieuwe huisstijl, een nieuwe slogan, een nieuw wagenpark en nieuwe app. Volgens directeur Andrew Berkman kan het nog beter, want "de deelautomarkt staat nog in de kinderschoenen."

Greenwheels is een van de pioniers in autodelen en bestaat al sinds 1995. In 2015 nam auto importeur PON het bedrijf over van de oprichters en werd begonnen aan een reeks verbeteringen die leidden tot groei. Ook is er meer focus op de zakelijke markt met het concept 'company cars'.

Facts & Figures: 

  • Het aantal reserveringen steeg in de eerste helft van 2017, ten opzicht van het vorig jaar, met 10 procent, oftewel: 20.000 ritten meer.
  • Per maand komen er 1500 leden bij. Het doel was 400 per maand. Over het totale aantal leden wil Greenwheels geen uitspraken doen. 
  • De gemiddelde duur van een rit is 5 uur en 43 minuten.
  • Greenwheels heeft 1700 auto's in Nederland, waarvan er alleen al in Amsterdam 700 staan.

“Op dit moment start iedere minuut een rit met Greenwheels. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in Nederlandse steden, want één Greenwheels vervangt elf auto's. Zo zorgen we voor 82 voetbalvelden aan extra ruimte.”

Volgend jaar zullen de huidige auto's vervangen zijn en wordt het vernieuwingsprogramma afgerond. Van stilstaan en achteroverleunen is dan geen sprake. Op naar meer groei en verbeteringen!

Comment