Autobezit is duur en beperkt je vrijheid. Omdat de auto al voor de deur staat, kies je ook vaak dit vervoersmiddel. Voor hetzelfde maandbudget kun je beschikken over veel meer keuzevrijheid. Een auto voor af en toe met een ruim aanbod aan type auto's, het OV, een taxi voor na een avondje stappen, meerijden met anderen en onbeperkt frisse lucht bij lopen en fietsen. Grote kans dat er zelfs nog geld over blijft voor leuke dingen, zoals een avondje uit.

KEUZEMOBILITEIT_INFOGRAPH-1.jpg

Uitgangspunten: autobezitter woont in Amsterdam Oud-West, heeft een grijze VW Golf, rijdt 11.000 km per jaar, gebruikt de auto niet voor woon-werkverkeer. De auto was 7 jaar oud bij aanschaf en wordt voor 4 jaar gebruikt. Totaal alternatieve mobiliteit 358,50 Taxi in Amsterdam Trein Retour Amsterdam - Den Haag, Utrecht en Rotterdam zonder korting OV fiets incl. abonnement (10 EUR per jaar Bronnen ANWB, CBS, BovagRai.info

Bereken wat de maandlasten zijn voor jou als je een auto hebt of zou hebben en stel je eigen mobiliteitskeuze pakket samen.