Stel, er zit een deuk in je wagen. Hoe kun je dit op zo'n goedkoop mogelijke manier laten repareren? De deeleconomie biedt (voor nu nog) een oplossing: verhuur de gedeukte wagen via een deelplatform aan een bekende, laat hem een extra kras op de plek zetten en de verzekering repareert de schade.

Er wordt dus gesproken over gesjoemel met verzekeringen. Steeds vaker gebeurt het dat mensen proberen al bestaande schades te claimen op basis van een kleine schade die is ontstaan tijdens de verhuur, aldus een woordvoerder van autodeelplatform Snappcar. Als reactie hierop verhoogde Snappcar het eigen risico en kort in op de uitkeringen. Ook autodeelplatform MyWheels overweegt om het eigen risico te verhogen. 

"De goeden lijden onder de kwaden, maar verzekeraars moeten wel ingrijpen", vertelt woordvoerder Rudi Buis van het Verbond voor Verzekeraars. Dit is een probleem: hoe aantrekkelijk is het nog om je auto mee te geven als je bij schade hooguit een deel van de schade terug krijgt? Hoe ga je om met de uitzondering op de regel?

Bron: Jeroen Koot & Hella Hueck, het FD.

Comment