Europcar Group, gespecialiseerd in autoverhuurdiensten, neemt een minderheidsbelang van twintig procent in peer-to-peer autodeelplatform SnappCar. Deze investering van 10 miljoen euro past bij de wens van Europcar Group om wereldwijd een portfolio aan diensten aan te kunnen bieden als alternatief zijn voor autobezit. SnappCar’s ambitie is om in 2022 het aantal auto's in privébezit met 5 miljoen te verminderen. 

Met de investering sluit Europcar zich aan bij bestaande aandeelhouders AutoBinck en de Deense startup studio Founders. De investering stelt SnappCar in staat om peer-to-peer autodelen in Europa uit te breiden en diensten voor gebruikers te verbeteren. Op dit moment is SnappCar is actief in Nederland, Denemarken en Zweden.

Peer-to-peer autodeel platformen hebben aanbod nodig en met een gemiddelde vloot van 214.000 auto's in 2016, kan Europcar ook hier een belangrijke rol in pakken.

SnappCar werd opgericht in 2011. Met meer dan 250.000 gebruikers en ruim 30.000 beschikbare auto’s op het platform, is SnappCar het op één na grootste peer-to-peer autodeelplatform in Europa. 

 

Comment