Daan maakt gebruikt van de PrivateLease.com en SnappCar samenwerking. Voor maar 99 euro p/m least ze een gloednieuwe Fiat 500 en deelt ze de auto minimaal 2 dagen per maand. Zo draagt ze bij aan meer deelauto’s in Nederland. Ze is recht toe, recht aan en goedlachs en haar auto is populair op het platform. Ze deelt graag haar ervaring.

Hoe vind je de nieuwe Fiat 500?
“Heerlijk! De Fiat 500 is echt een super auto! Hij klinkt als een brommer maar rijdt als een Porsche. Dat komt door de Turbo die er in zit. Binnen 11 seconden zit hij al op 100 km p/u, r zit airco in en hij is perfect voor in de stad: lekker klein. Makkelijk inparkeren dus.”

Wat vind je het leukste aan autodelen?
“Ehm… Een stukje vrijheid delen met de mensen in de stad! Ik heb de Fiat 500 om zelf vrijheid te ervaren, maar eigenlijk staat de auto (de toegang naar vrijheid) toch vaak stil. Mensen herkennen dat waarschijnlijk wel. Door mijn auto te delen ervaren mensen zo ook een stukje vrijheid. Ook is Amsterdam mooier met minder auto’s. Het sociale aspect is naar mijn mening ook belangrijk en nodig in deze tijd.”

Waar gaan jouw huurders naar toe met je Fiat?
“Vooral naar familie, vrienden of gekke dingen, zoals naar een filmset. Huurders huurden mijn vorige auto ooit eens om naar een congres te gaan. De meest recente rit ging naar Uden. Doorgaans gaan huurders naar plekken waar ze met de trein of OV niet makkelijk komen. Laatst is er ook iemand met mijn auto naar Texel geweest bijvoorbeeld.”

Hoe ervaar jij het om zelf geen auto te hebben in de periodes dat je hem verhuurt? 
“Het ligt eraan hoe mijn agenda eruit ziet. Als mijn agenda vol zit met activiteiten in de stad dan is het geen probleem. Als ik toch op pad wil gebruiken we de auto van mijn vriendin.”

Deelde je hiervoor een andere auto en zo ja: welke? 
“Ja. Hiervoor verhuurde ik een Peugeot 206 en een Ford Ka.”

Wat zijn je ervaringen met huurders? 
“Meestal heel positief. Het is mooi om een stukje vrijheid te delen met de stad. Het zijn veel (jonge) mensen bij mij uit de buurt die mijn auto huren.”

Hoe verloopt de ontmoeting met huurders? 
“Het contact is altijd erg vriendschappelijk. Ik ben zelf kort van stof dus het zijn geen lange gesprekken die we voeren. Ik vraag wel altijd even wat ze gaan doen en zo nodig leg ik nog wat uit over de werking van de auto. Je wenst elkaar een fijn weekend of een fijne avond.”

Wat is jouw succes? 
“Goede communicatie is bij mij essentieel. Ik app mensen gelijk, ben relaxed en flexibel. Goed contact en korte lijntjes houden is belangrijk. Het formele gaat er dan ook een beetje van af.”

Welke auto zou je graag zelf eens willen rijden en waarom?
“Tja… Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met deze auto! Ik heb ook niet echt een droomauto. Mijn oude auto is nu verkocht en rijdt lekker rond in Zeeland. De stad dus uit. Op Terschelling – tijdens Oerol en tijdens weekendje naar het eiland – rijd ik zelf elektrisch met de Wattcar: echt een superconcept!”

Wil je nog iets kwijt?
“Ja. Ik ben een erg enthousiast autodeler en ben dan ook een ‘SnappBassador‘. Ik deel het verhaal van SnappCar met overtuiging en heb mijn persoonlijke SnappBassador kaartjes die ik overal uitdeel. Gisteren in de kroeg deelde ik nog twee kaartjes uit aan mensen die in het centrum wonen. Ze reageerden gelijk positief en zagen autodelen ook echt als een goede oplossing!”

Comment