Om de meerwaarde van het gebruik van deelauto’s breder bekend te maken heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nieuwe campagne ontwikkeld. Deze campagne heet ‘Delen maakt je wereld mooier’ en heeft als doel om de voordelen van autodelen breder bekend te maken. Kijk op www.startmetdelen.nl voor meer informatie.

Delen maakt je wereld mooier

De campagne genaamd ‘Delen maakt je wereld mooier’ laat zien dat delen eigenlijk al heel normaal is. We delen al van alles met elkaar. Boeken uit de bibliotheek, een OV-fiets en dus ook deelauto’s. Daarnaast wil de campagne laten zien dat het gebruik van een deelauto vele voordelen kan opleveren. Zo betaal je alleen als je een deelauto gebruikt en kan je kiezen uit veel verschillende typen auto’s. Deelauto’s zijn ook nog eens beter voor het klimaat.

Naast de verschillende voordelen zijn er ook verschillende manieren waarop je kan autodelen. Ook hierover geeft de campagne informatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen vaak niet weten dat je bijvoorbeeld ook met de straat een auto kan delen.

Tot slot wil de campagne mensen aansporen om ook eens een deelauto te proberen. Daarvoor is samengewerkt met een aantal aanbieders van deelauto’s. Zij hebben een speciale kortingsactie voor nieuwe klanten die lid worden tijdens de campagneperiode.

Comment