Auto van de straat is een actie waarmee Natuur & Milieu en de Provincie Gelderland elektrisch autodelen willen stimuleren en bekender maken onder Gelderlanders. Je kan je als straat inschrijven; als hofje, plein, appartementencomplex of verzameling buurtgenoten mag natuurlijk ook. Wel is er een hoofd-inschrijver nodig die als contactpersoon fungeert. De spelregels voor deze actie bestaan uit twee onderdelen: de inschrijving en de actieperiode.

Met Auto van de Straat werkt Natuur & Milieu samen met het deelplatform Buurauto, zij leveren de auto’s. Deze zijn van het type Nissan Leaf 1 en 2. Deze volledig elektrische auto’s hebben plaats voor 5 personen en een actieradius van 175 en 250 kilometer. Elke deelnemer krijgt een account en een app van Buurauto om de auto’s te gebruiken.

De jury let op de volgende punten: 

  • Motivatie van de “straat” om de auto’s te delen. 

  • Acties die de “straat” inzet om het aantal deelnemers binnen de “straat” te laten groeien tijdens de periode van zes maanden. 

  • Acties van de “straat” om hun ervaringen met Auto van de Straat met zo veel mogelijk Gelderlanders te delen.

  • Geschiktheid van de locatie/omgeving van de “straat” als standplaats voor de deelauto’s en geschiktheid van de locatie/omgeving van de “straat” voor het plaatsen van de laadpalen.

Dit is een initiatief van Green Deal Autodelen II ondertekenaars Natuur & Milieu en Buurauto. Meer informatie staat op https://rijelektrisch.natuurenmilieu.nl/auto-van-de-straat/gelderland/spelregels/

Comment