De Rijksoverheid start vandaag samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties een langlopende campagne over de klimaattransitie: “Iedereen doet wat”. De campagne maakt duidelijk dat iedereen iets kan bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of mensen iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat ze kunnen doen. De volgende deelauto aanbieders hebben zich al aangesloten: Buurauto, Greenwheels, Juuve, MyWheels, StappIn, OnzeAuto & EasyDriving.

De campagne biedt concrete handvatten aan mensen die hun leven willen verduurzamen. Op de website www.iedereendoetwat.nl staan ruim 20 onderwerpen waarmee mensen hun leven kunnen verduurzamen. Deze onderwerpen zullen de komende jaren worden aangevuld en veranderen naarmate de klimaattransitie vordert. Want de keuzes zijn voor iedereen anders. De een kan overwegen om zonnepanelen te installeren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van EZK, BZK, I&W en LNV. Met de campagne start ook een samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisatie die onder de titel ‘Iedereen doet wat’ mensen helpen, bijvoorbeeld met een concrete productactie of extra informatie. Een overzicht van de deelnemende partijen is te vinden op: Iedereendoetwat.nl/wat-klimaatpartners-doen.

(Elektrische) Deelauto’s

Ons verkeer veroorzaakt een vierde van de CO2-uitstoot. Daarom wordt een elektrische auto het vervoer van de toekomst. Het is ook goed voor je portemonnee, omdat elektrisch rijden in onderhoud en gebruik voordeliger is.

De volgende deelauto aanbieders hebben zich al aangesloten: Buurauto, Greenwheels, Juuve, MyWheels, StappIn, OnzeAuto & EasyDriving. De campagne blijft echter open voor nieuwe aanmeldingen.

Elke gemeente heeft haar eigen regelingen voor elektrische auto’s. In Den Haag kun je bijvoorbeeld een subsidie krijgen voor een elektrische bestelauto en in de provincie Overijssel kunnen gemeenten een gratis laadpaal aanvragen.

Comment