Amber Mobility kondigde vorig jaar september een conceptauto die elektrisch een is en alleen als deelauto op de markt gezet zou worden. CEO Steven Nelemans wil hiermee de manier waarop wij met auto's omgaan flink omgooien. Gisteren, op op de beurs in Hannover kondigde het bedrijf aan de eerste zelfrijdende deelauto's ter wereld voor commercieel gebruik volgend jaar in Eindhoven op de weg te hebben. 

Het concept van Amber Mobility in gebaseerd op een eigen, speciaal ontworpen auto, die in het bijzonder geschikt is om gedeeld te worden. Voorlopig begint het bedrijf alvast met inzet van BMW i3 die als deelauto ingezet kunnen worden. Binnenkort start de eerste pilot van het softwareplatform van Amber Mobility met ABN AMRO in Eindhoven. Een volgende stap is de BMW's te voorzien van zelfrijdende technologie en dit uitvoerig te testen. Dat doen ze met partners als TomTom, KPN, TNO, Microsoft en de gemeenten Eindhoven en Helmond.

CEO Steven Nelemans ziet autonoom rijden als iets cruciaals voor de toekomst van mobiliteit en denkt dat deze toekomst dichterbij is dan de meesten denken. Het bedrijf verwacht dat er binnen een jaar zal zelfrijdende deelauto's in Eindhoven rijden. 

De eigen auto, de Amber One, laat nog even op zich wachten. Hiervoor heeft het bedrijf meer investeerders nodig. We kijken uit naar deze 'purpose built' elektrische, autonome deelauto.

Comment