Toegang tot het gebruik van een auto, zonder de lasten van het bezit is zo een aantrekkelijk idee dat al 110.000 Australiërs lid zijn geworden van deelauto platformen zoals GoGet en Car Next Door. En dat terwijl zij juist internationaal bekend staan als verknocht aan hun auto.

Autodelen en ritten delen worden omarmt als een manier om file's te verminderen, vervuiling parkeerproblemen in steden tegen te gaan. In Astralie is aangetoond dat elke deelauto 10 eigen auto's van de weg haalt. Autodelen wordt ook omarmt door projectontwikkelaars die partnerships sluiten met deel platformen om deelauto's onderdeel te laten uitmaken van wooncomplexen om zo privé parkeerplaatsen overbodig te maken. 

De CEO van GoGet ziet zijn bedrijf in het hart van de openbaar vervoer infrastructuur. "Je kunt reizen met het OV of lopen, maar als je een auto nodig hebt is het wel zo fijn om alleen voor het gebruik te betalen.
 
“Het wordt steeds normaler om te delen. Het verandert je hele auto ervaring zelfs, omdat je niet meer vast zit aan die ene auto."
Lees meer