Autodelen draagt bij aan schone lucht en zorgt voor minder geparkeerde auto's op straat. Gemeente Den Haag heeft ambities om een duurzame, gezonde en leefbare stad te worden. De komende maanden wordt in dit kader een nieuw stimuleringsprogramma ontwikkeld voor autodelen met vernieuwende maatregelen, waaronder het mogelijk maken van stadsbrede parkeervergunningen voor initiatieven die autodelen stimuleren. Specifieke aandacht is er voor het delen van elektrische auto's.

Wethouder Tom de Bruijn van Milieu is tevreden met de stappen die het afgelopen jaar zijn gezet op het gebied van autodelen. "Dat de stad in september vorig jaar de Autodeel Award 2016 heeft gewonnen, is een mooie opsteker voor ons ingezette beleid. Ik ben er trots op dat Den Haag de grootste stijging deelauto's per inwoner kent."
 
De gemeente wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn en werkt aan duurzame mobiliteit om zo een leefbare stad te creëren. "Daarbij hoort ook het stimuleren om meer te fietsen, het openbaar vervoer te nemen of te lopen", aldus De Bruijn. De gemeente heeft in 2015 samen met andere grote steden, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de ANWB, Natuur- en Milieufederaties en autodeelorganisaties de overeenkomst Green Deal Autodelen ondertekend. Het convenant beoogt in 2018 100.000 deelauto's in Nederland te hebben.