Op Verkeersnet.nl publiceert Peter Jorritsma (KiM) een FAQ check over autodelen.

Hij schets hierin de (te) optimistische voorspellingen die er al sinds de lancering van Witkar in 1968 in Nederland zijn over autodelen. Met andere woorden: autodelen staat al jaren op het punt van doorbereken. Interessante analyse over de reden waarom autodelen (nog) niet is doorgebroken. Volgens Jorritsma komt dit vooral omdat autodelen moet 'opboksen tegen de dominante cultuur van priv├ębezit in de westerse wereld. Hij baseert zich in dit artikel helaas wel op de verkeerde cijfers, waardoor het beeld wat wordt geschetst negatiever overkomt dan de werkelijkheid. Wat niet wegneemt dat er nog veel werk aan de winkel is. Maar autodelen groeit wel degelijk wereldwijd. Steeds meer automerken storten zich op autodelen en ritten delen, gebruikers en steden zien vaker de voordelen en tenslotte blijkt uit elk recent onderzoek naar de zelfrijdende auto, dat een scenario met gedeelde auto's het meest wenselijk is. Zoals hier in een onderzoek van BCG voor de gemeente Amsterdam.