SAMEN MEER BEREIKEN

De Green Deal autodelen heeft als doel om autodelen te versnellen. Met de Green Deal Autodelen wordt een versnelde invulling gegeven aan de eerdere doelstelling uit het “SER-Energieakkoord voor duurzame groei” over autodelen om in Nederland 2020 100.000 deelauto's met een gemiddeld zeer lage uitstoot te hebben. De Green Deal is op 3 juni 2015 ondertekend door 30 organisaties en op 27 september 2016 kwamen daar nog 12 organisaties bij.

IMG_0237.JPG

ondertekenaars

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Mywheels

MyWheels deelt auto’s. Wij streven ernaar dat elke auto een deelauto is. Of het nu om de auto van de buren gaat, of een deelauto die de hele dag voor je klaarstaat; elke auto kan bijdragen aan een duurzamere en leefbaardere stad, dorp of buurt.

Autodelen
Wij maken autodelen mogelijk via ons online autodeelplatform MyWheels.nl. Daar vinden vraag en aanbod elkaar. Wij bieden onze eigen full-time deelauto’s aan en zorgen ervoor dat particulieren onderling hun auto kunnen delen.  Door samen te werken Centraal Beheer verzekeringen kan iedereen goed verzekerd op weg. 

MyWheels is het enige platform dat alle vormen van autodelen mogelijk maakt, met zowel SmartWheels auto’s (die altijd beschikbaar zijn), en particuliere auto’s.

Tientallen gemeentes gebruiken MyWheels om handen & voeten te geven aan een duurzaam mobiliteitsbeleid. 

Contact
Klaas Kooistra
 

OCDM
Het OndernemersCollectief Duurzame Mobiliteit is opgericht door een aantal ondernemers die diensten en/of producten aanbieden voor het verbeteren van de bereikbaarheid. De doelstellingen van de vereniging richten zich erop om binnen het vakgebied van haar leden te zorgen voor de ontwikkeling van haar markten om daarmee een krachtige positie in de markt te verwerven. Dit met als doel het ontwikkelen van partnerships met aanpalende (vak) organisaties om zo een partij van belang te worden bij diverse vormen van overleg.

Autodelen
De leden van het OCDM zijn met name partijen met inhoudelijke en praktijk expertise om zakelijk autodelen op de kaart kunnen zetten; via deelplatforms, mobiliteitskaarten, lease, etc

Contact
Monique Verhoef
Monique.verhoef@ocdm.nl

Ritjeweg

Ritjeweg bestaat uit vrijwilligers voor wie het deelauto landschap onoverzichtelijk werd en hier een oplossing voor hebben gezocht. 

Autodelen
Ritjeweg maakt het aanbod van deelauto’s overzichtelijker. Bezoekers van de site zien gemakkelijk waar er een auto in de buurt staat, wat de kosten zijn op basis van het rijgedrag en hoe deze kosten zich verhouden tot die van een eigen auto.

Contact
Geert-Jan Persoon

TrexCar
TrexCar ShareLeasing zorgt ervoor dat jij je leaseauto kunt delen met de buurt zonder er naar om te hoeven kijken. Zo verdient de leaser een deel van zijn kosten terug en kan de gebruiker een auto uit de buurt pakken met een klik in de app.

Autodelen
TrexCar stimuleert mensen met een leaseauto om deze te delen met mensen wanneer ze er toch geen gebruik van maken. Zo worden de beschikbare auto’s beter benut, wat uiteindelijk moet leiden tot minder auto’s op de weg.

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Gemeente Utrecht

Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht en de vierde stad van Nederland naar inwonertal. De gemeente Utrecht bestaat uit de woonplaatsen Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Autodelen
Met bijna duizend deelauto’s is Utrecht de gemeente met de meeste deelauto’s per inwoner. Met het stimuleren van autodelen is het de bedoeling dat het totale wagenpark in de stad afneemt, schoner wordt, en bewuster wordt gebruikt. We zullen autodelen alleen stimuleren als de deelauto’s minimaal aan de eisen van de milieuzone voldoen, en liefst nog aanzienlijk schoner zijn.

Contact
Sophie Gunnink 

Info volgt

Info volgt

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden behoort met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten tot de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland. Nationale-Nederlanden biedt een compleet assortiment aan producten waaronder verzekeringen, pensioenen, banksparen, sparen, hypotheken, beleggingen en leningen.

Autodelen
Wij zetten ons in voor een veiliger en vitaler Nederland. Daarin past het delen van je auto met anderen uitstekend. Als verzekeraar nemen we daarom concrete stappen om het autodelen te bevorderen.

Contact
Ivo Steenbergen

 

Info volgt

Info volgt

Arval BV

Arval is opgericht in 1989 en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Arval is gespecialiseerd in autoleasing met een compleet dienstenpakket. Zij biedt haar klanten –grote internationale ondernemingen, het MKB en zelfstandig professionals – oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico's  van wagenparkbeheer uit handen nemen.

Contact
Dick Bakker (030 602 44 44)

Info volgt

De Groene Zaak    De leden van De Groene Zaak stellen zich ten doel gezamenlijk de transitie naar een duurzame economie en samenleving in de hoogst mogelijke versnelling te realiseren. Zij doen dit door onderling innovatieve businessmodellen te ontwikkelen, belemmeringen in wetgeving en beleid te adresseren en weg te nemen en door wetenschap en bedrijfsleven te verbinden.   Autodelen  Vanuit het Energieakkoord heeft De Groene Zaak zich als doel gesteld om het aantal deelauto’s te vergroten naar 100.000.   Contact  Yorian Bordes

De Groene Zaak
De leden van De Groene Zaak stellen zich ten doel gezamenlijk de transitie naar een duurzame economie en samenleving in de hoogst mogelijke versnelling te realiseren. Zij doen dit door onderling innovatieve businessmodellen te ontwikkelen, belemmeringen in wetgeving en beleid te adresseren en weg te nemen en door wetenschap en bedrijfsleven te verbinden.

Autodelen
Vanuit het Energieakkoord heeft De Groene Zaak zich als doel gesteld om het aantal deelauto’s te vergroten naar 100.000.

Contact
Yorian Bordes

Gemeente Eindhoven
In Eindhoven benaderen we mobiliteit als een service, zoals terug te vinden is in ons mobiliteitsbeleid Eindhoven op weg. Daarbij staat het duurzaam verbinden van mensen en locaties centraal. Autodelen is één van de schakels die daarbij noodzakelijk zijn. 

Contact
Lot van der Giessen

Info volgt

Info volgt

Natuur & Milieu

Wij geloven in een mooie, gezonde en duurzame
wereld. Waarin mensen leven, werken en ondernemen
zonder schade aan natuur en milieu. Waar duurzame
keuzes aantrekkelijk zijn. Samen met mensen, bedrijven
en overheden maken wij onze wereld beter met een
stap vooruit.


Wij zien een wereld waarin mensen gebruikmaken
van onuitputtelijke energiebronnen zoals zon en wind.
Kiezen voor slim en schoon vervoer. En genieten van
duurzaam, gezond en lekker eten. Wij helpen door
duurzaam beleid en door duurzame keuzes gemakkelijk,
leuk en voordelig te maken. Wij overtuigen met onze
kennis en argumenten en als het nodig is, laten we onze
tanden zien. Zo werken wij met hart en hoofd aan grote
klimaat- en milieuwinst.  

Autodelen
Natuur & Milieu is de initiatiefnemer van de Autodeel Award voor gemeenten en heeft in dit kader het afgelopen jaar 30 gemeenten gestimuleerd om aan de slag te gaan met autodelen. 


Natuur & Milieu heeft bij het Autodeel Symposium (i.s.m. CROW/KpVV en het minI&M) een infographic gemaakt van de acht mooiste autodeel-initiatieven van Nederlandse gemeenten. 


Natuur & Milieu organiseert projecten zoals de Testrijders, de Hopper-campagne en de Instapdag om zoveel mogelijk mensen de ervaring te bieden van het autodelen. 

Contact
Tom Groot


 

ParkFlyRent

Bij ParkFlyRent parkeren reizigers hun auto gratis bij het vliegveld. Tijdens hun reis verhuurt ParkFlyRent de auto voor ze aan reizigers zoals zij – volledig verzekerd uiteraard. Bij terugkomst krijgen reizigers hun auto schoon terug, samen met een deel van de huuropbrengst. Zo wint iedereen! Ook zakelijk biedt ParkFlyRent voordeel, bijvoorbeeld door stilstaande leaseauto's tijdelijk in beheer te nemen.

Autodelen
Door auto's te delen zorgt ParkFlyRent ervoor dat de productie van huurauto's overbodig wordt en reizen sociaal, betaalbaar en milieuvriendelijk kan.

Contact
Niels de Greef

Info volgt


Autodelen.net

Autodelen.net is het Vlaams Netwerk Autodelen en heeft als doel de ecologische-, sociale en economische voordelen van autodelen te maximaliseren door: 

- De belangen te bundelen van de particuliere autodeelgroepen en autodeelorganisaties
- Autodelen te vertegenwoordigen tegenover (lokale) overheden
- De uitbouw van het algemeen concept autodelen
- Innovatie en pilootprojecten

Contact
Jeffrey Matthijs
Jeffrey@autodelen.ne

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Info volgt

Greenwheels

Greenwheels bestaat sinds 1995 en is de grootste aanbieder van stationbased deelauto's in Nederland.

Autodelen
Hoe meer auto’ s er op de weg zijn, hoe meer vervuiling, files,en kosten. Dat is vervelend, voor het milieu en voor de portemonnee. Omdat de leden van Greenwheels hun auto’ s met elkaar delen,belasten zij het milieu een stuk minder. En maken zij minder kosten. Op die manier genieten leden van Greenwheels wel van de voordelen van de auto, maar hebben ze minder last van de nadelen.Zo is een Greenwheels auto een auto waarover je beschikt, niet een auto die je bezit. Een auto om dan weer een bank mee te verhuizen,dan weer een dagje mee uit te gaan met het gezin.

Multilease

Multilease staat voor u klaar
Voor iedere vraag rondom mobiliteit staan onze professionals voor u klaar. Wilt u een nieuwe leaseauto uitzoeken, bent u op zoek naar advies voor het wagenpark of heeft u een vraag over uw bestaande leaseauto? Vraag het ons, wij zorgen voor een advies op maat.  
- Mobiliteitsexpert
- Duidelijkheid
- Maatwerk
- Betrouwbaar

Contact
Eric Jan van Ditzhuijzen

 

Info volgt

Ministerie van IenM
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in 2015 mede het initiatief genomen voor de totstandkoming van de GreenDeal Autodelen en is zelf partner. Rijkswaterstaat ondersteunt de uitvoering van de GreenDeal in opdracht van IenM.
 
Autodelen
Het versnellen van de groei van autodelen draagt bij aan een aantal doelen van het ministerie, op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit, duurzame bereikbaarheid en smart mobility. Ook in het Energieakkoord is de ambitie opgenomen om het aantal deelauto’s versneld te laten groeien.

Contact
Arjen Kapteijns (IenM) Martien Das (RWS)

Info volgt