• Universiteit Utrecht (map)
  • 3 Heidelberglaan
  • Utrecht, UT, 3584 CS
  • Netherlands

Het jaarlijkse nationale evenement waar gedragsdeskundigen, belanghebbenden en geïnteresseerde toehoorders bijeenkomen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedrag, verkeer en mobiliteit te presenteren en bediscussiëren.

Het thema dit jaar: “Gedraag je in de stad; maar wat is gewenst gedrag?”

De aandacht voor mobiliteit in de stad groeit. In de vier grote steden verschuift de focus al van verplaatsingen met de auto naar stimulering van duurzamere vormen van mobiliteit: elektrische (deel)auto’s, de fiets of lopen. In eerste instantie lijkt dit het ‘gewenste gedrag’, maar is het toekomstvast? De stad raakt vol: door stedelijke verdichting raken steden steeds meer geconcentreerd. Dat roept vragen op. Parkeerplek of park? Is er genoeg ruimte op het fietspad? Het gewenste gedrag van nu zou in de toekomst best ongewenst kunnen zijn. Hoe gedragen we ons nu echt in de stad en wat betekent dat?

Zie hier voor meer informatie.