MEEST GESTELDE VRAGEN

Welke verzekeraars kun je benaderen?
Op het gebied van het verzekeren van P2P autodeelplatformen is op dit moment alleen Centraal beheer Achmea actief. Daarnaast is Allianz de internationale partner van P2P autodeel platform SnappCar en werkt ParkFlyRent met Bovemij. 

Autodelen_apps

Ik heb een parkeervergunning nodig bij een gemeente
Elke gemeente hanteert andere procedures, wachttijden en tarieven voor autodelen. Een aantal gemeenten hebben een speciale site of pagina waar je op terecht kunt voor meer informatie. Zoals bijvoorbeeld de gemeente Den Haag met informatie over het aanvragen van een vergunning, inclusief email adres. Op zoek naar een vergunning voor een free floating systeem? Er zijn nog maar weinig gemeenten die de optie bieden voor een stadsbrede parkeervergunning. Op dit moment zijn bij ons bekend zijn Amsterdam, Rotterdam en Groningen. 

Bij wie kan ik terecht om te sparren over mijn idee? 
Je kunt terecht bij shareNL die zowel aanjager van de Green Deal Autodelen zijn, als kennis en netwerkplatform voor de deeleconomie, met een groot aantal deelplatformen in hun netwerk.

Is er een branchevereniging voor autodeelbedrijven?
Er is op dit moment geen branchevereninging specifiek voor autodeelbedrijven. Je kunt je aansluiten bij de Green Deal Autodelen voor het netwerk en de gezamenlijke ambitie en bij BOVAG huur- en deelautobedrijven voor de belangenbehartiging. 
 


meer lezen? interessante publicaties voor jou als aanbieder: